Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Prawdziwki w śmietanie z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 27 Wrzesień, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Prawdziwki w śmietanie

Składniki:

  • pół kg prawdziwków
  • cebula
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • śmietana
  • sól
  • pieprz

Grzyby oczyścić, większe pokroić. W rondelku rozpuścić łyżkę masła i smażyć grzyby przez kilka minut. Mieszać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle na patelni. Dodać do grzybów. Po minucie wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i dusić wszystko na małym ogniu przez 5 minut. Gotowe posypać natką pietruszki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)