Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Klopsy w warzywach z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 5 Październik, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Klopsy w warzywach

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 2 marchewki
  • pół selera
  • por
  • jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • liść laurowy
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • papryczka chili
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki masła

Mięso zmielić, dodać do niego posiekane : papryczkę chili i umytą natkę. Doprawić solą. Dodać jajko, bułkę tartą i formować okrągłe klopsy. W garnku zagotować wodę, posolić i włożyć do niej klopsy, liść laurowy i ziele angielskie (wody powinno być tyle, żeby tylko je zakrywała). Obrać marchewkę i seler. Pokroić na niezbyt małe kawałki. Por pokroić na ok. 2 – centymetrowe krążki. Warzywa i masło dodać do klopsów po 30 minutach. Dusić wszystko jeszcze 30 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)