Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Halibut grillowany z kurkami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 11 Październik, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Halibut grillowany z kurkami

Składniki podstawowe:

  • filety halibuta
  • 30 dkg kurek
  • mała śmietana
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Marynata:

  • łyżeczka zielonego curry
  • łyżeczka posiekanego imbiru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki soku z limonki
  • szalotka
  • papryczka chili
  • sól
  • pieprz

Składniki marynaty połączyć (szalotkę, papryczkę chili posiekać). Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem filety ryby osuszyć, włożyć do marynaty i wstawić do lodówki na godzinę. Na kratce piekarnika ułożyć aluminiową folię, na niej ułożyć filety i grillować przez 10, 15 minut. (Po kilku minutach odwrócić rybę na drugą stronę). Kurki oczyścić, większe pokroić. Podsmażyć na maśle na patelni. Po kilku minutach dodać śmietanę, sól, pieprz i dusić jeszcze przez kilka minut. Gotowe filety ułożyć na półmisku, polać sosem z kurkami, dodać warzywa : szpinak, buraczki itp.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)