Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Gulasz z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 19 Październik, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Gulasz

Składniki:

  • kg łopatki wieprzowej
  • 3 cebule
  • 2 małe papryczki ( np. manzano )
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów bez skórki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka pieprzu cayene ( albo czarnego )
  • łyżka słodkiej papryki
  • liść laurowy
  • oliwa do smażenia
  • łyżka masła
  • sól

Mięso pokroić w kostkę, posolić, obtoczyć w pieprzu i słodkiej papryce. Smażyć przez kilka minut, na oliwie, na patelni aż będzie rumiane. Przełożyć do garnka. Cebule obrać, pokroić, papryczki posiekać i zeszklić na maśle na patelni. Dodać do mięsa w garnku i zalać wodą tak, aby tylko przykryła składniki. Dusić na średnim ogniu przez pół godziny. Dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, czosnek, liść laurowy (ewentualnie dosolić) i wszystko dusić jeszcze ok. 30 minut na małym ogniu (aż mięso będzie miękkie).

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)