Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kurczak z czosnkiem, miętą i bazylią z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 24 Październik, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kurczak z czosnkiem, miętą i bazylią

Składniki:

  • Pierś kurczaka (podwójna)
  • łyżka słodkiej papryki w proszku
  • łyżka pieprzu cayenne
  • sól
  • listki bazylii
  • listki mięty
  • 5 ząbków czosnku
  • oliwa do smażenia

Piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Obtoczyć je w pieprzu, soli i słodkiej papryce. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić mięso. Zamieszać. Po kilku minutach dodać listki mięty i bazylii (część zostawić do przybrania). Czosnek obrać, pokroić (ale niezbyt drobno), dodać do mięsa na patelni. Smażyć około 15 minut, od czasu do czasu mieszać. Gotowe posypać pozostałą zieleniną.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)