Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Udźce indyka pieczone z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 9 Listopad, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Udźce indyka pieczone

Składniki:

  • Udźce indyka
  • łyżka słodkiej papryki
  • 5 ząbków czosnku
  • łyżka majeranku
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oliwy szkłanka bulionu

Udźce natrzeć solą pieprzem, papryką. Czosnek przecisnąć przez praskę i mocno wetrzeć w skórkę mięsa. Posypać majerankiem i polać oliwą. Wstawić w naczyniu żaroodpornym do lodówki na kilka godzin. Przykryć folią spożywczą. Po tym czasie wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 2 godziny. Od czasu do czasu podlewać niewielką ilością bulionu (tak żeby mięso się piekło, nie dusiło). Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)