Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Tatar z tuńczyka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 16 Listopad, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Tatar z tuńczyka

Składniki:

  • 300 g świeżego tuńczyka
  • szalotka
  • starta skórka z limonki
  • kilka kaparów
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżeczka posiekanej kolendry
  • sól
  • pół papryczki chili
  • świeży ogórek
  • szczypiorek do przybrania

Tuńczyka pokroić w kostkę, dodać posiekaną szalotkę, skórkę z limonki, kolendrę, kapary, drobno posiekane chili. Dodać sól i oliwę. Wszystko delikatnie wymieszać. Ogórek cienko pokroić wzdłuż  (można obieraczką do sera). Część plastrów ogórka ułożyć na półmisku, resztą owinąć tatar. Przybrać szczypiorkiem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)