Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa fasolowa z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 7 Grudzień, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Zupa fasolowa

Składniki:

  • 2 szklanki fasoli
  • 20 dkg wędzonego boczku
  • mały kawałek wołowego rosołowego
  • 2, 5 l wody
  • kilka ziemniaków
  • włoszczyzna
  • łyżka majeranku
  • sól
  • liść laurowy
  • 4 ziarna ziela angielskiego

Fasolę  wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem i odstawić na pół godziny (aż wchłonie wodę). Włożyć mięso wołowe do wody w garnku, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować na średnim ogniu. Pilnować żeby przed zagotowaniem zdjąć ścięte białko. Po godzinie dodać fasolę. Gotować dalej. Jak mięso będzie miękkie dodać obraną włoszczyznę i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Boczek pokroić w kostkę i smażyć na patelni aż się zarumieni i stopi tłuszcz. Na 10 minut przed końcem gotowania się zupy, dodać boczek i majeranek.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)