Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Śledzie w oleju z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 21 Grudzień, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Śledzie w oleju

Składniki:

  • 1 kg śledzi (matiasów)
  • 2 duże cebule
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka ziaren pieprzu
  • olej lub oliwa do zalania śledzi
  • łyżeczka octu

Śledzie moczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny. Odlać wodę, zalać swieżą i moczyć dalej aż śledzie będą lekko słone. Cebule obrać, drobno pokroić, sparzyć wrzątkiem. Wymoczone śledzie pokroić na kawałki i układać w słoiku na przemian z cebulą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Na wierzch wlać łyżeczkę octu. Zakręcić słoiki i włożyć do lodówki na co najmniej dobę.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)