Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Beef Strogonow z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 2 Styczeń, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Beef Strogonow

Składniki:

  • 1 kg mięsa wołowego
  • pół kg pieczarek
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 cebule
  • łyżeczka papryki chili w proszku
  • koncentrat pomidorowy
  • śmietana
  • oliwa do smażenia
  • 3 łyżki masła
  • sól

Mięso pokroić na małe kawałki (paseczki), obsmażyć na oliwie na patelni. Przełożyć do garnka. Pieczarki obrać, pokroić, smażyć na maśle ok. 10 minut a  ogórki pokroić w słupki. Cebule w piórka. Pieczarki, cebule i ogórki dodać do mięsa. Wymieszać, posolić, dodać chili i gorącą wodę (tyle, żeby tylko przykryła składniki). Dusić na średnim ogniu ok. godziny do czasu aż mięso zmięknie. Na 5 minut przed końcem dodać koncentrat pomidorowy. Przed podaniem – śmietanę. Posypać natką pietruszki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)