Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kiełbaski z zapiekanym boczkiem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 4 Styczeń, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kiełbaski z zapiekanym boczkiem

Składniki:

  • Kiełbasa podwawelska (albo inna chuda)
  • 20 dkg wędzonego boczku

Kiełbasę pokroić na małe kawałki, boczek w cienkie plastry. Każdy kawałek kiełbaski naciąć nożem w kilku miejscach po obu stronach, owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczkami (przebić boczek z kiełbaskami po obu stronach). Tak przygotowane, ułożyć na kratce w piekarniku i włączyć funkcję grill, w temperaturze 200 stopni. Grillować ok. 20 minut aż boczek i kiełbaski się dobrze zrumienią.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)