Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Szaszłyki z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 18 Styczeń, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Szaszłyki

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • 20 dkg wieprzowiny
  • cebula
  • papryka
  • 10 małych pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do polania
  • patyki do szaszłyków

Piersi i wieprzowinę umyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w kilkucentymetrowe, niezbyt cienkie paski. Pieczarki obrać, umyć. Tak przygotowane składniki nadziewać na patyczki (na przemian: kawałek kurczaka, papryka, kawałek wieprzowiny, cebula, pieczarka, kurczak itd.). Wszystko posypać solą, pieprzem i ewentualnie ulubionymi przyprawami. Polać oliwą. Szaszłyki ułożyć na naczyniu żaroodpornym o takim wymiarze, żeby końcówki patyków opierały się  na jego krawędziach. Polać je oliwą i wstawić do piekarnika. Włączyć funkcję grill i piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)