Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zrazy zawijane z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 1 Luty, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Zrazy zawijane

Składniki:

  • Rolady wołowe  (z udźca)
  • cienkie plastry boczku wędzonego
  • 3 małe ogórki kiszone
  • cebula
  • trochę musztardy ostrej
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • włoszczyzna
  • sól pieprz
  • oliwa do smażenia

Plastry mięsa rozbić tłuczkiem, posolić, natrzeć pieprzem i posmarować z jednej strony musztardą. Ogórki pokroić w słupki, cebulę w piórka, boczek w kostkę. Składniki ułożyć na każdym kawałku mięsa (na musztardzie), zrolować i owinąć bawełnianą nitką. Obsmażyć z każdej strony na oliwie, na patelni. Przełożyć do garnka z zagotowaną wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy i obraną włoszczyznę. Ewentualnie doprawić solą. Dusić na średnim ogniu przez 30 minut. Przed jedzeniem zdjąć nitki.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)