Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kotlet de volaille z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 16 Luty, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kotlet de volaille

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 50 g zimnego masła
  • 2 jajka
  • pół szklanki tartej bułki
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • łyżka śmietany
  • oliwa/olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Umyte piersi przekroić w szerz na pół (uważać, żeby nie zrobić dziur). Masło pokroić w słupki. Kawałki mięsa rozbić na folii spożywczej, posypać solą i pieprzem. Ułożyć kawałki masła i zwinąć w rulon. Każdy owinąć folią (jak cukierek) i włożyć do zamrażalnika na 20 minut. Po tym czasie mięso rozwinąć z folii, obtoczyć w mące, następnie w rozbełtanych jajkach i w bułce tartej. Smażyć na oliwie/oleju z łyżką masła na złoto. Często obracać. Podawać z jarzynami, surówką itp.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)