Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 23 Luty, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym

Składniki:

  • 3 szklanki bulionu
  • pół główki brokuła
  • kilka małych ziemniaków
  • 2 szalotki
  • kilka lisków świeżej bazylii
  • łyżka masła
  • groszek ptysiowy
  • łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz

Ziemniaki i szalotki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Brokuła umyć, oddzielić różyczki. W garnku, na maśle, zeszklić szalotki na złoty kolor, dodać ziemniaki i zalać bulionem. Gotować na średnim ogniu do czasu aż ziemniaki będą półmiękkie. Przyprawić solą, pieprzem i dodać różyczki brokuła. Zmniejszyć ogień i gotować wszystko jeszcze ok. 10 minut. Do ugotowanej zupy dodać listki bazylii i calość zmiksować blenderem. Dodać śmietanę i posypać groszkiem ptysiowym.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)