Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Rosół z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 5 Marzec, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Rosół

Składniki:

  • kura rosołowa ekologiczna
  • szponder wołowy
  • włoszczyzna
  • cebula
  • kawałek kapusty włoskiej
  • sól
  • natka pietruszki

Mięso umyć, pokroić. Warzywa obrać, umyć. Obraną cebulę opalić albo skarmelizować na suchej patelni. Mięso włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu ok. 3-ech godzin. Ważne, by podczas podgrzewania się wywaru zdjąć ścięte białko – wtedy rosół będzie klarowny. Po dwóch godzinach dodać warzywa, cebulę, kapustę i posolić. Rosół nie powinien się zagotować, powinien ” pyrkać. ” Gotowy, podawać z makaronem domowym albo makaronem wstążki/nitki al dente. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)