Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Leczo z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 14 Marzec, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Leczo

Składniki:

  • Fenkuł włoski (koper – bulwa)
  • papryka świeża
  • 2 cebule średnie
  • cukinia
  • 4 pomidory
  • koperek
  • oliwa (5 łyżek)

Koper włoski umyć, pokroić w kostkę (razem z zielonym). Cukinię i cebule obrać, pokroić. Pomidory włożyć na kilka sekund do wrzącej wody, wyjąć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Do garnka ze średnio rozgrzaną oliwą włożyć koper, paprykę i cebule. Wszystko smażyć ok. 10 minut. Ważne, by składniki nie były zbyt miękkie. Po tym czasie dodać pomidory i dusić (bez przykrycia) jeszcze kilka minut. Gotowe, posypać koperkiem.

2 wersja z plastrami kiełbasy:

Wszystko przygotować tak jak poprzednio, tylko do składników  ( przed dodaniem pomidorów ) dodać podsmażone na patelni kawałki kiełbasy.

3 wersja:

Podduszone składniki przełożyć do żaroodpornego naczynia, na nie ułożyć plastry twardego sera żółtego i zapiec w piekarniku. Posypać koperkiem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)