Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Jajka faszerowane z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 22 Marzec, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Jajka faszerowane

Składniki:

  • jajka
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • masło klarowane do smażenia

Jajka ugotować na twardo. Ostrym nożem nacinać wzdłuż skorupki, tak, żeby można było oddzielić połówki. Z każdej wyjąć białko z żółtkiem, włożyć do miseczki, dodać posiekany szczypiorek, doprawić solą, pieprzem i wszystko rozdrobnić. Wymieszać. Do każdej połówki skorupki nakładać farsz i smażyć na maśle, na patelni (farszem do patelni) około 7 minut – tak żeby farsz był zarumieniony. Gotowe, ułożyć na półmisku.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)