Jajka z pastami
Składniki:
- jajka
- jedna z 3 past
Jajka ugotować na twardo, wyjąć ze skorupki, przekroić na pół i z każdego wyjąć żółtko. Białka ułożyć na półmisku. Nakładać pasty. Przybrać szczypiorkiem, marynowanymi grzybkami, marchewką, marynowanymi małymi papryczkami albo czym kto lubi.
Pasta nr 1: łyżka majonezu, łyżka śmietany, groszek mrożony (uprzednio ugotowany w małej ilości osolonej wody), ugotowane żółtko, szczypiorek. Składniki wymieszać, nałożyć na połówkach białek.
Pasta nr 2: łyżka majonezu, łyżka śmietany, łyżeczka koncentratu pomidorowego, ugotowane żółtko. Składniki połączyć i ułożyć nałożyć na połówkach białek.
Pasta nr 3: łyżka majonezu, pokrojony szczypiorek, żółtko. Składniki połączyć i jak wyżej.
Smacznego !