Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Jajka z pastami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 23 Marzec, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Jajka z pastami

Składniki:

  • jajka
  • jedna z 3 past

Jajka ugotować na twardo, wyjąć ze skorupki, przekroić na pół i z każdego wyjąć żółtko. Białka ułożyć na półmisku. Nakładać pasty. Przybrać szczypiorkiem, marynowanymi grzybkami, marchewką, marynowanymi małymi papryczkami albo czym kto lubi.

Pasta nr 1: łyżka majonezu, łyżka śmietany, groszek mrożony (uprzednio ugotowany w małej ilości osolonej wody), ugotowane żółtko, szczypiorek. Składniki wymieszać, nałożyć na połówkach białek.

Pasta nr 2: łyżka majonezu, łyżka śmietany, łyżeczka koncentratu pomidorowego, ugotowane żółtko. Składniki połączyć i ułożyć nałożyć na połówkach białek.

Pasta nr 3: łyżka majonezu, pokrojony szczypiorek, żółtko. Składniki połączyć i jak wyżej.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)