Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Sałatka jarzynowa z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 30 Marzec, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Sałatka jarzynowa

Składniki:

  • 2 marchewki
  • średnia pietruszka
  • pół średniego selera
  • 3/4 szklanki mrożonego groszku
  • pół małej cebuli
  • majonez

Marchewki, pietruszkę i seler ugotowane w zupie ostudzić i pokroić w kostkę. Groszek wsypać do rondelka, zalać taką ilością wody, żeby tylko go przykryła. Podgrzewać przez 10 minut. Wyjąć z wody i jak będzie chłodny, dodać do warzyw. Obraną połówkę cebuli drobno pokroić i na sitku sparzyć wrzątkiem. Wymieszać z sałatką. Dodać majonez (dwie łyżki), ewentualnie doprawić solą, wymieszać. Sałatkę, przykrytą folią spożywczą, wstawić do lodówki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)