Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Klopsy z indyka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 11 Kwiecień, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Klopsy z indyka

Składniki:

  • 70 dkg mięsa mielonego z indyka
  • jajko
  • pół szklanki bułki tartej
  • 2 marchewki
  • pół selera
  • 2 cebule
  • 2, 3 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
  • natka pietruszki

Mięso posolić, dodać pieprz, zmieszać z jajkiem i bułką tartą. Uformować okrągłe klopsiki. Włożyć je do garnka, zalać gorącą wodą (tyle tylko żeby je przykryła). Marchewkę i seler obrać, pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na maśle na patelni. Warzywa, cebulę, pokrojony czosnek, liść laurowy, ziele angielskie dodać do wywaru z klopsami i wszystko dusić ok. godziny na małym ogniu. Gotowe, podawać z posiekaną natką pietruszki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)