Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kawałki kurczaka w chrupiącej panierce

Redaktor admin on 25 Kwiecień, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kawałki kurczaka w chrupiącej panierce

Składniki:

  • kawałki kurczaka (pokrojone piersi, pałeczki albo skrzydełka)
  • szklanka bułki tartej
  • pół szklanki mąki
  • garść pokruszonych płatków kukurydzianych albo biały sezam
  • łyżka słodkiej papryki w proszku
  • łyżeczka ostrej papryki
  • sól
  • jajko

Kawałki kurczaka umyć, obtoczyć w mące i w rozbełtanym jajku. Następnie w bułce tartej połączonej z paprykami, płatkami albo sezamem i solą. Tak przygotowane kawałki kurczaka ułożyć na kratce od piekarnika. Pod nią należy postawić żaroodporne naczynie z gorącą wodą. To spowoduje, że kawałki będą chrupiące ale soczyste. Włączyć funkcję grill i grillować przez 30 minut, od czasu do czasu przewracając mięso.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)