Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Szparagi z jajkiem i miętą z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 2 Maj, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Szparagi z jajkiem i miętą

Składniki:

  • szparagi
  • jajko
  • kilka listków mięty
  • sól
  • szczypta cukru

Szparagi obrać obieraczką (od główki w dół), ułamać albo obciąć twarde końcówki. Umyć, związać je bawełnianą nitką i gotować ok. 8 minut w osolonej wodzie ze szczyptą cukru na stojąco. Łebki mogą wystawać nad poziomem wody – zmiękną od pary. Pod koniec gotowania się szparagów, usmażyć jajecznicę. Jajko wbić na rozgrzane masło na patelni, posolić i lekko wymieszać dopiero wtedy jak się zetnie. Gotowe szparagi ułożyć na półmisku (bez nitki), obok dodać usmażone kawałki jajka i posypać listkami mięty.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)