Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Schab grillowany z warzywami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 23 Maj, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Schab grillowany z warzywami

Składniki:

  • plastry schabu
  • mała cukinia
  • bakłażan
  • 3 pomidory
  • kasza jęczmienna
  • Marynata:
    • kilka łyżek oliwy
    • pół łyżeczki octu jabłkowego winnego
    • pół łyżeczki maggi
    • pół łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
    • pół łyżeczki ostrej papryki
    • pół łyżeczki słodkiej papryki
    • 5 ziaren ziela angielskiego
    • 4 liście laurowe
    • kilka ząbków czosnku

Umyte plastry schabu rozbić tłuczkiem, składniki marynaty połączyć (oliwę, ocet, papryki, pieprz i maggi) obtoczyć nią mięso. Na dnie naczynia ułożyć : część liści laurowych, ziela angielskiego i plasterków czosnku. Na to ułożyć mięso w marynacie a na mięsie pozostałe liście laurowe, ziele angielskie i czosnek. Przykryć wszystko folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyjąć mięso i grillować z każdej strony przez kilka minut. Kotlety podawać z kawałkami masła, ugotowaną kaszą i grillowanymi cukinią i bakłażanem, polanym uduszonymi wcześniej z odrobiną masła i solą pomidorami bez skórki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)