Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Botwinka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 6 Czerwiec, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Botwinka

Składniki:

  • udko kurczaka
  • pęczek młodej botwinki z buraczkami
  • młoda włoszczyzna
  • kilka młodych ziemniaków
  • śmietana do zup
  • łyżka soku z cytryny
  • koperek

Udko gotować przez 20 minut w osolonej wodzie (nie za słonej), po tym czasie dodać obraną włoszczyznę i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować przez kilka minut. Botwinkę dokładnie umyć, buraczki obrać, pokroić (botwinkę z listkami i gałązkami) i dodać do zupy. Wszystko jeszcze gotować na średnim ogniu przez 10 minut. Dodać sok z cytryny. W niewielkiej ilości zupy rozprowadzić śmietanę i wlać do całości. Posypać posiekanym koperkiem.

Można ugotować też botwinkę bez mięsa.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)