Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Krewetki z warzywami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 10 Czerwiec, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Krewetki z warzywami

Składniki:
  • krewetki duże
  • marchewka
  • listki tajskiej bazylii
  • szczypior
  • kiełki fasoli ( albo inne )
  • papryka ostra
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • oliwa
  • Sos:
    • sos sojowy – 3 łyżki
    • sok z limonki – łyżka
    • miód – łyżka
    • sezam
    • pieprz
Krewetki obgotować w osolonej wodzie przez minutę i po ostygnięciu zdjąć pancerzyki. Marchewkę, i cebulę obrać, pokroić w słupki. Czosnek i paprykę posiekać.  Wrzucić wszystko na rozgrzaną oliwę do woka i smażyć przez 4 minuty. Po tym czasie dodać szczypior, liście bazylii i kiełki. Składniki sosu zmieszać i dodać do woka. Na koniec wrzucić krewetki i smażyć wszystko jeszcze przez 2 minuty.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)