Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kurki smażone

Redaktor admin on 20 Czerwiec, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kurki smażone

Składniki:

  • Dwie szklanki kurek
  • 2 średnie cebulki od dymki
  • masło do smażenia (najlepiej klarowane)
  • sól
  • pieprz

Do miski wsypać kurki, zalać zimną wodą i dodać czubatą łyżkę soli.  Odstawić na godzinę. Sól spowoduje, że od kurek odpadnie piasek i inne drobiny leśne. Następnie wsypać kurki na durszlak i przepłukać. Na patelni, na maśle (duża łyżka) zeszklić (przez 20 sekund) pokrojone w kostkę cebule. Dodać kurki. Smażyć aż sos wyparuje. Mieszać. Po kilku minutach, posolić, popieprzyć. Gotowe, przełożyć na półmisek. Przy kurkach można położyć posiekany koperek. Kto lubi, zje kurki z koperkiem, kto nie – bez koperku. Kurki można smażyć same, bez dodatków, soląc je tylko, z dodatkiem pieprzu.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)