Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kaszanka w cieście francuskim z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 4 Lipiec, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kaszanka w cieście francuskim

Składniki:

2 kaszanki

cebula

żółtko

ciasto francuskie (zawinięty płat – można kupić w sklepach)

masło do smażenia cebuli

jogurt naturalny

łyżeczka musztardy

Cebulę obrać, pokroić w piórka. Smażyć na maśle na patelni na złoty kolor. Zostawić do ostygnięcia. Płat ciasta francuskiego rozwinąć (na papierze, na którym jest kupiony). Przekroić na pół. Wszystkie brzegi posmarować rozbełtanym żółtkiem (ciasto lepiej będzie się sklejało). Na oba kawałki ciasta położyć kaszanki, dodać ostygniętą cebulę. Ciasto (bez papieru) zawinąć, skleić brzegi i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 25 minut. Ciasto musi się zarumienić. Jogurt zmieszać z musztardą (można dodać odrobinę zgniecionego czosnku) i podawać jako sos.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)