Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Karkówka duszona w kapuście z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 18 Lipiec, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Karkówka duszona w kapuście

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 8 plastrów karkówki
  • 2 cebule
  • paryka słodka w proszku
  • papryka ostra w proszku
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól

Kapustę poszatkować, cebule obrać i pokroić, mięso umyć, posolić. Na dno garnka ułożyć 1/4 kapusty, potem trochę cebuli, posypać paprykami, posolić. Na to położyć dwa plastry karkówki, następnie znowu kapustę, cebulę, mięso itd. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy wszystkie warstwy będą gotowe, podlać gorącą wodą (2 szklanki) i dusić przez 2 godziny na średnim ogniu.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)