Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Ryż z kurkami, szpinakiem i bazylią z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 22 Lipiec, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Ryż z kurkami, szpinakiem i bazylią

Składniki:

  • szklanka kurek
  • szklanka ryżu
  • 20 dkg szpinaku baby
  • garść listków bazylii
  • papryczka chili
  • pół szklanki bulionu
  • 2 łyżki śmietany
  • łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • parmezan

Oczyszczone kurki podsmażyć na oliwie, na patelni przez 5 minut, dodać ugotowany w osolonej wodzie (ale nie rozgotowany) ryż, posiekaną papryczkę chili, zamieszać, dodać bulion. Podgrzewać na średnim ogniu przez 3 minuty, następnie dodać śmietanę, sól i pieprz. Po trzech minutach dodać szpinak i listki bazylii. Wszystko wymieszać i podgrzewać jeszcze przez minutę. Gotową potrawę posypać startym na grubych oczkach parmezanem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)