Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Lemoniada z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 9 Sierpień, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Lemoniada

Składniki:
  • 3 cytryny
  • 3 limonki
  • cukier albo miód (dwie, trzy albo więcej łyżek w zależności od upodobań do słodkości)
  • kilka listków mięty
  • 3 szklanki wody mineralnej
  • kostki lodu
Wycisnąć sok z uprzednio umytych dwóch i pół cytryn i dwóch limonek. Dodać cukier albo miód i dokładnie wymieszać (cukier musi się rozpuścić). Dodać wodę, pokrojone w cząstki pozostałe cytryny i limonkę oraz listki mięty. Na koniec, do lemoniady wrzucić kostki lodu.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)