Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczeń z warzywami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 21 Sierpień, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Pieczeń z warzywami

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wołowego (z udźca)
  • 0,5 kg mięsa wieprzowego
  • jajko
  • pół selera
  • marchewka
  • 2 pory
  • cebula
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • papryczka chili
  • oliwa do smażenia

Mięso zmielić. Seler, marchewkę i cebulę obrać – pokroić w małą kostkę, papryczkę i czosnek posiekać. Por umyć, pokroić w krążki. Warzywa wrzucić na oliwę na patelnię i smażyć przez 5 minut. Dodać czosnek, papryczkę chili i podgrzewać przez minutę. Wyłączyć i odstawić do ostygnięcia. Mięso wymieszać z jajkiem, solą i pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Dodać warzywa, dokładnie wymieszać i włożyć do formy wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Papieru powinno być tyle żeby od góry można było przykryć nim mięso. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach przez półtorej godziny. Na pół godziny przed końcem odwinąć górny papier – wtedy pieczeń się zarumieni.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)