Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kotlety schabowe z zielonym pieprzem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 13 Wrzesień, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kotlety schabowe z zielonym pieprzem

Składniki:

  • Kotlety ze schabu środkowego
  • dwa żółtka
  • pieprz zielony w zalewie
  • sól
  • bułka tarta
  • oliwa do smażenia

Kotlety rozbić i w każdy wcisnąć po kilka (albo więcej) ziarenek pieprzu. Posolić.  Mięso zanurzyć w roztrzepanych żółtkach i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie, na patelni po kilka minut z każdej strony aż do zarumienienia.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)