Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kurki z grzankami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 19 Wrzesień, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kurki z grzankami

Składniki:

  • 1/2 kg kurek (albo więcej)
  • pół bagietki albo kajzerka.
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Kurki dokładnie oczyścić, większe pokroić. Bułkę pokroić w kostki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić kurki i kawałki bułki. Smażyć ok 15  minut aż do zrumienienia kurek i bułki. Pod koniec smażenia posolić i doprawić pieprzem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)