Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Jajka faszerowane z natką pietruszki z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 26 Wrzesień, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Jajka faszerowane z natką pietruszki

Składniki:

  • jajka
  • natka pietruszki
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Jajka ugotować na twardo. Ostrym nożem przeciąć skorupkę wzdłuż każdego jajka. Ze skorupek wyjąć łyżeczką (najlepiej koktajlową) białko z żółtkiem i posiekać. Umytą natkę posiekać, połączyć z jajkami, posolić, doprawić pieprzem i tak przygotowany farsz włożyć do każdej połówki skorupki. Na patelni rozpuścić masło i smażyć połówki jajek w skorupkach (farszem do patelni).

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)