Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Wołowina duszona z chili z cyklu Kuchnia Zosi

Redaktor admin on 28 Wrzesień, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Wołowina duszona z chili

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
  • 30 dkg pieczarek
  • 5 papryczek ostrego chili
  • 2 cebule
  • łyżka słodkiej papryki
  • koncentrat pomidorowy
  • 3/4 l bulionu
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia
  • łyżka masła do smażenia cebuli i pieczarek
  • kilka łyżek gęstej śmietany
  • natka pietruszki

Mięso pokroić na małe kawałki, doprawić solą i pieprzem, obsmażyć na oliwie, na patelni, na złoty kolor. Przełożyć do garnka. Pieczarki obrać, pokroić, smażyć przez 10 minut na maśle na drugiej patelni. Po tym czasie do pieczarek dodać pokrojoną cebulę i posiekane chili. Lekko posolić i smażyć przez kilka minut.  Cebulę z chili i pieczarkami dodać do mięsa i zalać bulionem. Dusić na średnim ogniu przez godzinę. Dodać koncentrat pomidorowy i podgrzewać przez 5 minut. Na koniec, dodać śmietanę, zagotować i podawać z posiekaną natką pietruszki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)