Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kebab – szaszłyki z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 3 Październik, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kebab – szaszłyki

Składniki:

  • 1/2 kg mielonego mięsa z jagnięciny (może być pół na pół z mielonym wołowym)
  • kilka lisków świeżej mięty
  • kilka listków kolendry
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chili
  • łyżeczka mielonego kminku
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • sól

Mięso wymieszać ze składnikami i uformować podłużne ” kiełbaski “. Każdą nabić na drewniany patyk do szaszłyków, wcześniej namoczony w wodzie (łatwiej się nabija). Grillować (można w piekarniku układając szaszłyki na naczyniu żaroodpornym, tak, żeby ich końce wystawały poza naczynie). Można też usmażyć je na oliwie, na patelni, od czasu do czasu obracając. Gotowe, podawać z zieleniną, ulubionym sosem itp.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)