Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa jarzynowa na skrzydełkach z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 17 Październik, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Zupa jarzynowa na skrzydełkach

Składniki:

  • 5 skrzydełek kurczaka
  • włoszczyzna
  • szklanka zielonego groszku mrożonego
  • kilka ziemniaków
  • koperek
  • śmietana do zup

Umyte skrzydełka włożyć do zimnej wody, w garnku i gotować na średnim ogniu. Przed zagotowaniem, z powierzchni zebrać ścięte białko. Po dwudziestu minutach dodać obrane i pokrojone w kostkę (por w krążki) włoszczyznę i ziemniaki. Następnie groszek i część posiekanego koperku. Gotować wszystko jeszcze ok. 15 minut. Śmietanę zmieszać z niewielką ilością wywaru i wlać do zupy. Gotową, posypać koperkiem. Skrzydełka można zjeść razem z zupą albo wyjąć je przed podaniem zupy i na przykład wykorzystać do zapiekanki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)