Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kawałki kurczaka duszone na ostro z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 8 Listopad, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kawałki kurczaka duszone na ostro

Składniki:

  • Kawałki kurczaka bez kości
  • pieprz cayenne
  • listki lubczyku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • oliwa
  • woda albo bulion do podlania

Umyte kawałki kurczaka ze wszystkich stron obtoczyć w soli i pieprzu cayenne. Włożyć do naczynia żaroodpornego, polać oliwą i piec w 190 stopniach przez 10 minut. Odwrócić i piec dalej przez 5 minut. Podlać wodą albo bulionem, tak, żeby mięso wystawało do połowy. Dodać czosnek (w łupince), listki lubczyku i dusić wszystko przez 30 minut. Od czasu do czasu kawałki kurczaka odwracać.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)