Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa – Jaś na boczku z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 14 Listopad, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Zupa – Jaś na boczku

Składniki:

  • 25 dkg wędzonego boczku (nie parzonego)
  • 20 dkg fasoli Jaś
  • mała włoszczyzna
  • kilka ziemniaków
  • łyżka majeranku

Boczek i fasolę włożyć do wody (ok. półtora litra), posolić i gotować przez 15 minut. Dodać obraną i umytą włoszczyznę, majeranek, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej gotować, na średnim ogniu przez 20 minut. Ugotowany boczek można wyjąc z zupy,  jak ostygnie, włożyć do lodówki i wykorzystać do kanapek.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)