Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Schab pieczony z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 20 Listopad, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Schab pieczony

Składniki:

  • 70 dkg schabu (może być środkowy, szynka, łopatka, karkówka)
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka papryki ostrej
  • łyżka papryki słodkiej
  • łyżeczka majeranku
  • łyżeczka soli morskiej

Oliwę wlać do średniej miski, dodać przecisnięte przez praskę obrane ząbki czosnku, dodać obie papryki, majeranek i sól. Wszystko wymieszać. Schab umyć, osuszyć i wymieszać w marynacie. Przykryć folią spożywczą i miskę ze schabem (w marynacie) włożyć na noc do lodówki. Potem piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez godzinę. Od czasu do czasu podlewać niewielką ilością gorącej wody.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)