Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Steki z jagnięciny z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 28 Listopad, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Steki z jagnięciny

Składniki:

  • steki z jagnięciny
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • łyżeczka rozmarynu
  • łyżeczka bazylii
  • kilka listków mięty
  • łyżeczka pieprzu cayenne
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 4 łyżki oliwy

Posiekać: rozmaryn, bazylię, miętę i dodać do oliwy w misce. Następnie pieprz, sól, paprykę i czosnek. Wszystko wymieszać i do tak przygotowanej marynaty włożyć steki z jagnięciny. Po godzinie, smażyć na oliwie przez 7 minut z każdej strony.  Warto Podawać z pieczonymi ziemniakami i rukolą.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)