Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kotlet i puree z batatów z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 2 Grudzień, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kotlet i puree z batatów

Składniki:

  • 2 bataty
  • plaster schabu
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy/oleju

Bataty obrać, umyć, pokroić w krążki. Włożyć do garnka z osoloną wodą i gotować do czasu aż zmiękną (ok. 8 minut). Mięso rozbić, posolić, doprawić pieprzem i smażyć na oliwie/oleju ok. 5 minut z każdej strony – do zarumienienia. Cebulę obrać, pokroić i smażyć na maśle. Gotowe bataty odcedzić, trzymać przez chwilę na ogniu aż odparują, dodać masło i rozgnieść je łyżką na puree. Ułożyć na talerzu, obok kotleta i cebuli.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)