Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Łosoś aromatyczny z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 5 Grudzień, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Łosoś aromatyczny

Składniki:

  • Płat łososia
  • 3 ząbki czosnki
  • koperek
  • sok z cytryny
  • kilka plastrów cytryny
  • sól

Umyty i osuszony płat łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posolić, skropić sokiem z cytryny, dodać posiekane ząbki czosnku, ułożyć plastry cytryny, posypać koperkiem. Przykryć folią spożywczą  i włożyć na kilka godzin do lodówki. Potem piec (przykryć papierem do pieczenia) w 180 stopniach przez pół godziny. Na 10 minut przed końcem, zdjąć papier.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)