Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Domowe krówki z orzechami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 13 Grudzień, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Domowe krówki z orzechami

Składniki:

  • 2 gorzkie czekolady
  • 1 czekolada mleczna
  • puszka mleka skondensowanego (może być słodzone, wtedy masa będzie słodsza)
  • pół szklanki cukru trzcinowego
  • garść orzechów włoskich (lekko pokruszonych)

Czekolady rozpuścić w rondelku, mieszając. Dodać mleko, cukier i dalej mieszać. Jak masa będzie gładka, dodać orzechy. Masę przełożyć do formy i jak ostygnie, włożyć do lodówki. Zmrożoną, kroić na kawałki. Do podgrzewanych składników można dodać łyżkę masła ale niekoniecznie.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)