Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Karp w galerecie z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 23 Grudzień, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Karp w galerecie

Składniki:

  • ok. półtora kg płatów karpia
  • włoszczyzna
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • kostka warzywna
  • cytryna
  • sól
  • natka pietruszki albo liście lubczyku
  • 1,5 l wody
  • żelatyna

Obraną i umytą włoszczyznę zagotować w lekko osolonej wodzie, dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę warzywną. Gotować przez pół godziny. Po tym czasie wywar przecedzić (zostawić marchewki). Płaty karpia oczyścić, umyć, pokroić w dzwonka. Gotować w przecedzonym wywarze przez 10 minut. Łyżką cedzakową wyjąć dzwonka, ułożyć je na półmisku. Pokroić marchewki, cytrynę, zieleninę i

ułożyć obok ryby. Wywar jeszcze raz przecedzić, dodać żelatynę, wymieszać i zalać nią dzwonka karpia. Po ostygnięciu włożyć do lodówki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)