Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kaczka pieczona z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 27 Grudzień, 2016 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kaczka pieczona

Składniki:

  • kaczka albo jej części
  • 2 łyżki tłuczonego czarnego pieprzu
  • łyżka soli
  • łyżka przyprawy do grzańca
  • majeranek

Kaczkę natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą do grzańca (są to korzenne smaki). Przykryć folią aluminiową i włożyć na 2 godziny do lodówki. Potem piec w żaroodpornym naczyniu (bez przykrycia) w temperaturze 180 stopni przez ok. 2 godziny. Podawać z żurawiną, pieczonymi jabłkami, kawałkami pomarańczy lub mandarynki. Przystroić zieleniną.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)