Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Udźce indyka z rozmarynem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 2 Styczeń, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Udźce  indyka z rozmarynem

Składniki:

  • Udźce indyka
  • łyżka tłuczonego pieprzu
  • łyżeczka soli
  • 2 duże ząbki czosnku
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy
  • pół szklanki bulionu

Umyte udźce włożyć do żaroodpornego naczynia. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Na każdy udziec dodać roztarty ząbek czosnku. Na wierzch położyć gałązkę rozmarynu i skropić oliwą. Naczynie przykryć folią spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez dwie godziny. Przykryć papierem do pieczenia. Po godzinie podlać bulionem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)