Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Warzywa pieczone i jajko sadzone z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 5 Styczeń, 2017 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Warzywa pieczone i jajko sadzone

Składniki:

  • kilka małych ziemniaków
  • marchewka
  • garść czarnych oliwek bez pestek
  • gałązka rozmarynu
  • łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz
  • listki bazylii
  • jajko
  • folia aluminiowa: dwa ok. trzydziestocentymetrowe kawałki

Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć. Marchewkę pokroić na ok. trzycentymetrowe kawałki. Folie położyć na krzyż, na środku ułożyć ziemniaki, kawałki marchewki, oliwki, gałązkę rozmarynu. Lekko posolić i dodać masło. Brzegi folii zawinąć (zrobić woreczek ). Włożyć na blachę w piekarniku i piec w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Gotowe, przełożyć (w folii) do średniej miseczki, rozwinąć i ułożyć na warzywa jajko sadzone, usmażone na patelni, posolone i doprawione pieprzem. Wszystko przystroić listkami bazylii.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)